Byalivet

om livet på landet

Om Mig

Hej,

Jag heter Jan Sjöberg och är en typisk fyrtiotalist som njuter av livet som gift, sedan 1969. Frun och jag har tre barn tillsammans. Jag skriver om sådant som dyker upp mellan öronen och har skrivit ”sagor” sedan jag började studera efter fyllda 40. Då hette min penna Bic och mitt anteckningsblock hette Filofax.

Idag använder jag iPhone och MacBook Pro för att förmedla mina små tankar. Naturligtvis lånar jag intressanta inlägg från intressanta personer. Intressanta inlägg som berör mig och som jag vill förmedla till er här.

När jag fyllde 35 år skaffade jag mig gymnasiekompetens. Något år senare löste jag högskoleprovets klurigheter. Det gav mig möjlighet att läsa medicin, retorik och pedagogik på Universitet och högskolor.

I samband med studierna blev jag lockad att börja med politiskt arbete år 2000. Jag läste pedagogik och borde därför bli politiker. Då började jag blogga för att berätta om och marknadsföra mina åsikter. Sedan dess har jag bloggat på ett oräkneligt antal bloggar och plattformar.

Understundom skriver jag på historier som drabbat mig under livets många glada som sorgsna dagar. Kanske texterna kommer ut i novellform här så småningom.

Ni får ha överseende med mina stavfel och glömda bokstäver då jag ”lider av” en lättare form av dyslexi. Jodå jag kollar innan jag lägger ut texten, men det brukar kunna bi fel ändå.

Världsberömda författaren Anna Jansson berättade i TV4 om att hon var dålig på stavning, men att hon har en sprittande fantasi och skrivglädje i stället.

Det är SussCreation som har hjälpt mig utforma/bygga bloggen. Jag hoppas därför att mitt skrivande här blir levande och intressant.

Följ mig här om du tycker det vara mödan värt.

Lycka är att minnas gårdagen,
drömma om morgondagen
och att leva i vardagen.

Meningen med livet är att hitta sin gåva, och att sedan ge bort den.

Författaren

bloggNLÄGG

GOLFÄVENTYR

N.NU

blogglista.se

Nyhetsbrev