Mat

RSS

Västkustsnaps

15 Jun 2024

Lite babbel inför midsommarens ätande och drickande. Jag har under åren handlat en mängd olika snapsdrycker och blivit serverad en mängd olika sorters drycker. Jag återkommer med sillsorter och potatissorter vid något annat tillfälle. Val av jordgubbar överlåter jag till er själva. Så här tycker jag:

Jag tycker att västkustsnapsen är mild och god då den bara håller 35%. Den passar därför till det mesta i matväg. till exempel till julmat, påskägg och till midsommarsill.

Västkustsnaps med sin somriga mjuka smak av nypon, slånbär och björnbär tycker vi passar extra bra till Midsommar säger Granqvists Beverage House.

Flaskans form är tänkt att påminna om en lysboj (på västkusten) och etiketten är en skapelse av västkustkonstnären Kaya Hansson. Västkustsnapsen säljs i 500 ml-flaska i de flesta Systembutiker.

Observera att det här inlägget inte är ett betalt inlägg, utan min helt personliga åsikt. Så klart varvad med Granqvists.

Exkursion

19 May 2024

Söndrums kyrkokör gjorde ett besök på Norrvikens trädgårdar. Ett liten en grupp i kören hade skapat ett jättetrevligt program med en mycket kunnig och trevlig guide i ett strålande väder. Bilderna kan vara lite si och så då jag fick klämma (tränga) mig in mellan andra besökare.

Efter att vi har passerat entrén kan vi på vägen fram till trädgårdarna läsa historik om Rudolf Abelin och se kartor och hänvisningar till platser i området.

Här börjar själva Norrvikens trädgårdar med statyer, gamla träd, vackra växter och underbara platser.

Programmet i Norrviken avslutades med rökt lax, bjärepäror och grönsaker från platsen.

Efterrätten intogs på Cafè Killeröd med marängtårta och kaffe. Ni som har provat på denna delikatess vet hur mättande den kan vara. Troligen kommer det en historia och detta café någon gång.

Klicka på den här länken för att se priset för besöket.

Chaufför för oss var Bosse med Veingebuss.

Ålderstigen

6 May 2024

Jag har uppmärksammat det här fenomenet många gånger och på nära håll.

Det pratas mycket om åldern och behovet av stöd när ålderns krämpor gör sig påminda. Många sparar pengar under ett långt och mödosamt liv. Man sparar till pensionsdagen för att resa och uppleva det man missade under sitt arbetsliv.

När dagen äntligen kommer så dör den ena parten och allt som planerats under lång tid faller samman. Tyvärr är det mer regel än undantag. Så lev idag för i mogon kanske inte finns.

Vårkalas

5 May 2024

Våren är en fantastisk tid på året. Det växlar mellan sol, sydliga vindar med underbar värme och nordliga vindar som blåser genom ben och märg.
På den här bilden var det något mitt emellan av klädseln att döma.

Händelser

3 May 2024

Vi var på stan för att uträtta några småärenden. Ett av ärendena var lite olyckligt, för när vi kom hem och delade upp brödet som vi köpt hos Skånskans på Storgatan kom vi på att det, brödet alltså, innehöll ganska mycket luft. Jag skickade den här bilden till bageriet och blev lovad god kompensation.

När vi skulle lyxa till oss med fika och go kaka på balkongen möttes vi av den här prunkande blomstern på fikabordet. Allt verkar ha bråttom att slå ut nu i den undrbara värmen.

Jag önskar er alla en underbar sommar.

Viktminskning

27 Apr 2024

Som jag berättat tidigare träffade jag en läkarkompis. Han frågade som eljest hur jag mådde. Jag svarade då att led av sviterna från covid.

Jag berättade då att jag hade förlorat både smak och lukt. När jag berättade att jag inte känner smaken av whisky bröt han ihop och gratulerade mig med ett flin. Läkarkompisen är pensionerad från tjänsten som överläkare på öron-näsa-hals-klinik.

Sedan det samtalet har jag funderat en hel del på viktminskning, eller i folkmun bantning. Under tid jag var förkyld blev jag av med nära fyra kilo. Naturligtvis funderade jag på varför och kom på att det berodde på att mina smaklökar var avdomnade. Då vaknade uppfinnaren i mig.

Nästa gång jag träffar min läkarkompis så ska jag fråga honom om ett medel för att döva smaklökarna som ett utmärkt sätt att reducera vikt. Inget smakar något. Inte ens whiskyn smakar något.


Smaklök

Jag förmodar att intag av mat då reduceras betydande och att vikten reduceras betydligt - för intaget av näring förmodas då bli mindre än uttaget av detsamma.

Förmodligen behöver jag inte ställa upp med parningsdräkt i Stadshuset för att ta mot en Nobelmedalj, med det kan bli ett försök för att minska antalet svåra sjukdomar som beror på övervikt.

Jag återkommer i ämnet när jag har studerat det närmare.

De fem sinnena med Michael Mosley.

Havet

16 Apr 2024

Naturen är fantastisk och har man då turen att föreviga skeende som här så kan man skatta sig lycklig. Bilden är tagen vid Grötvik i Halmstad. Det är en palts som vi ofta återkommer till. Ibalnd bara promenerara vi utmed stranden och ibland grillar vi det vi har med os.

När det är någotsånär vindstilla cyklar vi ner till havet. Förr om åren när det fanns fisk i havet hade vi fiskespön med oss. Alltid kunde det ligga någon hungrig havsöring och lura i tången.

Blåsigt

14 Apr 2024

Tanken var att det skulle bli en promenix på några kilometer, men vinden var alltför besvärade för ett slikt företag (som synes en äldre bild). Det blev att åka hem för en långfika framför teven istället. Kanske det kan bli nya promenixförsök i morgon måndag. Kanske en golfrunda. Vem vet. Ha' de alla.

Vårstorm

13 Apr 2024

Det var inget badväder igår. Vinden blåste så min vintermössa nästan blåste av och kunde då ha hamnat i vattnet bakom mig. De små ettriga vågorna stänkte skum när de slog mot bryggan.

Platsen för bilden heter Jansa brygga och är en badplats för flitiga vinterbadare. Grannen i huset är en sådan. Hon badar regelbundet tillsammans med sina vänner. Jag är ingen vinterbadare. Jag fryser bara jag tänker tanken på att krypa ner i en iskall vak. Troligen skulle hjärtat ha stannat bums.

Jansabryggan ligger utmed Prins Bertils stig som är en av Halmstads berömda motionsleder. Den är 18 kilometer lång. Om man går från turistbyrån som ligger i teatern på Fredsgatan till slutstationen är belöningen en glassbar med smarrig glass. Senast jag besökte glassbaren fick jag glass så jag nästan storknade.

Må gott och lev väl därute.

Vitsippor

8 Apr 2024

Nu blommar det för fullt i backarna. På väg hem från ett hyss i naturen såg vi denna blomprakt. Det är så vacker så det kryllar sig på armarna. Vi får hoppas att kylan hålle i sihg på nätterna så bevaras det vackera lite längre.

Vårtecken

7 Apr 2024

När jag är ute och smyger i skog och mark letar jag efter vårtecken för fullt. För våren är den absolut vackraste tiden på året. När de små krokussarna och påskliljorna slår ut i och runt husens häckar.

Så ställer jag mig på balkongen och ser ett typiskt vårtecken 5 meter framför mig. Skatorna har börjat återställa sitt gamla bo efter höstens och vårens stormar.

I år bygger man högre upp och låter det lägre boet vara ifred. När skatorna bygger högt kan det tyda på att det blir en varm sommar enligt bondepraktikan. Vi hoppas och tror på en finare sommar än det var regnsommaren 2023.

Enkelhet

6 Apr 2024

Bilder behöver inte vara så komplicerade. Enkelhet är att föredra. Det är tillräckligt att kunna fånga ögonblicket, precis som här. Jag gick bara förbi bordet och det sade klick.

Vårbild

2 Apr 2024

Igår måndag var jag och spelade golf med vänner. Solen sken och termometern visa 1som mes +17 grader. Det var ett helt perfekt vårligt golfväder. Tröja efter tröja åkte av och hamnade i golfbagen.

Idag tisdag var det bestämt att vi skulle spela TT-golf. Termometern i köket visade +5 grader. Det hade regnat på natten, men för tillfället var det uppehåll. Så vi drog iväg till golfbanan.

När vi hade "lottat färdigt" och skulle gå ut på första tee började det blåsa och regna lätt. Jag bestämde direkt att jag bara skulle spela 9 hål. När vi kom i mål var det fler som hade tänkt samma tanke. Endast sju av tappra tjugo fullföljde.

I kväll vid femtiden började det snöa ymnigt. Just nu är det ett 5 centimeter tjockt snötäcke på marken. Det verkar som om våren kom av sig. Å andra sidan är vi bara inne i början av april. Så kryp under filten och läs en bok.

Välkommen

Sidor som jag följer

Susscreations
Operation Smile
Dr Annika Dahlqvist
World Animal Protection
World Wildlife Foundation

Flag Counter

blogglista.se

Gör din egen Egen hemsida, prova gratis