Medicin och viktminskning

Som jag berättat tidigare träffade jag en läkarkompis. Han frågade som eljest hur jag mådde. Jag svarade då att led av sviterna från covid.

Jag berättade då att jag hade förlorat både smak och lukt. När jag berättade att jag inte känner smaken av whisky bröt han ihop och gratulerade mig med ett flin. Läkarkompisen är pensionerad från tjänsten som överläkare på öron-näsa-hals-klinik.

Sedan det samtalet har jag funderat en hel del på viktminskning, eller i folkmun bantning. Under tid jag var förkyld blev jag av med nära fyra kilo. Naturligtvis funderade jag på varför och kom på att det berodde på att mina smaklökar var avdomnade. Då vaknade uppfinnaren i mig.

Nästa gång jag träffar min läkarkompis så ska jag fråga honom om ett medel för att döva smaklökarna som ett utmärkt sätt att reducera vikt. Inget smakar något. Inte ens whiskyn smakar något.

Jag förmodar att intag av mat då reduceras betydande och att vikten reduceras betydligt - för intaget av näring förmodas då bli mindre än uttaget av detsamma.

Förmodligen behöver jag inte ställa upp med parningsdräkt i Stadshuset för att ta mot en Nobelmedalj, med det kan bli ett försök för att minska antalet svåra sjukdomar som beror på övervikt.  

Jag återkommer i ämnet när jag har studerat det närmare.

De fem sinnena med Michael Mosley.

10 Jan 2024